Cine apeleaza la un consultant de credit?

Orice persoana care vrea sa fie informata despre produse bancare, pentru ca::

1. ai deja credite si mai ai nevoie de bani.;
2. ai credite care te impovareaza prea mult cu ratele bancare;
3. vrei sa-ti cumperi o casa sau o masina si nu ai suficienti bani;
4. vrei sa faci o investitie costisitoare si nu-ti permiti achizitia acum;
5. vrei sa-ti indeplinesti o dorinta acum si nu esti dispus sa mai astepti;

Marea majoritate a romanilor care sunt apti de munca detin deja un credit sau se gandesc la o schimbare radicala in viata lor sau investitie majora, care se va concretiza doar printr-un credit. In oricare din aceste doua categorii te incadrezi este in folosul tau sa cunosti variantele de creditare pe care le ai la dispozitie astfel incat sa poti decide cand este momentul unui credit sau a unei refinantari a creditului existent.

Ofertele bancilor pentru dobanda la credite este in general, personalizata, se stabileste pentru fiecare cient in parte in functie de nevoile sale, de suma si perioada de creditare aleasa, veniturile realizate, istoricul clientului cu banca respectiva, isoricul de creditare a clientului, creditele in derulare si comprtamentul acestuia de plata si multe altele

Sunt cu siguranta persoane care cred ca obtin costuri mai mici daca aleg sa mearga personal la banca sa obtina un credit, dar nu-i asa. Marea majoritate a bancilor merg acum cu oferte personalizate pentru client, iar clientii in functie de incadrarea lor in clase de risc calculate de banci, pot obtine credite la costuri avantajoase fata de oferta standard a bancii respective. Clientii care merg sa se intereseze la cat mai multe banci, unde li se vor face calcule pentru oferte personalizate pot avea supriza ca dupa obtinerea mai multor oferte, cand se vor decide la anumita banca nu se vor mai incadra in aceeasi clasa de risc si oferta se va schimba. Un astfel de exemplu este scoringul FICO de care tin cont mai multe banci de pe piata  romaneasca pentru acordarea de credite si care scade pentru ficare introgare suplimentara la Biroul de Credit si astfel clientul care initial s-a incadrat intr-o anumita clasa de risc, dupa mai multe interogari, care se fac la orice banca pentru a genera oferta personalizata, se va incadra intr-o clasa de risc inferioara si asta presupune o crestere de costuri pentru credit.